Veelgestelde vragen

Wat kost de studiefabriek?

In het schooljaar 2023-2024 kost de studiefabriek  € 3000,- . Dat betekent een (school)jaar lang elke schooldag naar de studiefabriek tussen 12.00 en 18.00 (uitzonderingen mogelijk). Het bedrag wordt in tien termijnen van € 300,- euro per automatische incasso voorafgaand van elke maand afgeschreven. Het is ook mogelijk het gehele bedrag vooraf of per kwartaal aan ons over te maken. Een week proefdraaien is natuurlijk geen probleem.

Ons bankrekeningnummer is NL96 RABO 0182 4329 20 ten name van “de Studiefabriek” te Groningen.

Zijn er kosten verbonden aan de inschrijving?

Nee, de Studiefabriek rekent geen inschrijfkosten noch kosten voor een eventueel uitschrijven.

Zijn er extra kosten voor bijlessen?

Nee! Wij ondersteunen onze leerlingen door middel van verschillende tutoren met elk hun specifieke expertises. Onze leerlingen kunnen onbeperkt bijles krijgen binnen de reguliere openingstijden van de Studiefabriek.

Kan ik beginnen en stoppen wanneer ik dat wil?

Ja natuurlijk! Meestal wordt een leerling bij aanvang van het nieuwe schooljaar aangemeld. Zolang er plaats is, kunnen wij nieuwe leerlingen inschrijven.
Wanneer een leerling wil stoppen, dan gebeurt dat in overleg. Wij hanteren een opzegtermijn van 1 maand. Als een leerling stopt, dan vervalt de overeenkomst en dus ook de betaling. Opzeggen tussen de meivakantie en de zomervakantie is niet mogelijk.

Is de Studiefabriek in vakanties gesloten?

In alle vakanties (m.u.v. de zomervakantie) zijn wij een aantal dagen open. Uiteraard bekijken we per leerling of hij of zij moet komen.

Wat zijn de slagingspercentages?

Uit ervaring hebben we geleerd dat, wanneer leerlingen vroegtijdig worden aanmeld bij de Studiefabriek, de kans van slagen of overgaan het grootst is. Meld je daarom tijdig aan, zodat wij je de meest optimale ondersteuning kunnen geven. We verrichten (nog) geen wonderen maar zullen onze stinkende best voor jou doen.

Wat moet ik doen wanneer mijn kind ziek is?

Indien uw kind ziek is of niet kan komen verzoeken wij u om het telefonisch of via de mail aan de fabriek te melden.
Wanneer we geen afmelding hebben ontvangen nemen we direct contact op met de leerling. Wanneer dat niet lukt bellen we met de ouders/verzorgers.

Ga jij op bonsaiboom snoeicursus of heb je hockeytraining of drumles?

Wij vinden sport en cultuur ook belangrijk. We leren de leerling de week zo te plannen dat deze activiteit in principe altijd door kan gaan.

Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden?

Voor de algemene voorwaarden verwijzen we je graag door naar deze link.

Is mijn school in de buurt van de studiefabriek?

De Studiefabriek is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de fiets. Omdat wij verwachten dat de meeste leerlingen per fiets naar ons zullen komen staan hieronder de belangrijkste scholen met hun respectievelijke (fiets)afstanden:

  • Werkmancollege 5,0 km
  • Praedinius Gymnasium 5,2 km
  • Augustinus College 3,7 km
  • Willem Lodewijk Gymnasium 3,0 km
  • Kamerlingh Onnes (Reitdiep College)2,9 km
  • Maartenscollege (Haren)4,8 km
  • Zernike College (Montessori) 3,2 km
  • Zernike College (Gr-Zuid) 2,6 km
  • Zernike College (Haren) 6,4 km
  • Gomarus College 2,7 km

Per bus is de fabriek vanaf het centraal station van Groningen het best te bereiken met de buslijnen, 2 (richting De Punt) en 6 (richting Vinkhuizen – Hoornsemeer). De bushalte bevindt zich tegenover ons pand en heet “Schweitzerlaan”. Vanaf het station is het ongeveer 10 minuten rijden.

De website wordt niet goed weergeven of geladen, wat kan ik doen?

Zorg ervoor dat de computer, tablet of telefoon voorzien is van de nieuwste software. De fabriek raadt “Google Chrome” aan als internetbrowser om de pagina te bekijken.